Acest website foloseste cookie-uri proprii, cat si cookie-uri adaugate de terti pentru a va furniza o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului dvs. Mai multe informatii: Declaratia de protectie a datelor.

Produse Meniu

Un mini computer, este suficient pentru a „vorbi” despre un receptor SDR!

17.12.2019 11:40:36

Fiind destul de ieftine și puternice, aceste microcomputere s-au dovedit a fi un instrument popular de bricolaj pentru radioamatori.

De asemenea, SDRplay a creat un mic fișier de imagine pe care tocmai l-am copiat pe un card micro SD, iar radioul de monitorizare ar putea porni.

Am încercat și noi și s-a făcut un videoclip despre cum să începeți și îl puteți urmări aici.

Am utilizat următoarele accesorii pentru acest test:
Receptor SDRplay RSP1A vevő
Raspberry Pi 3 mini computer
Cablu USB între dispozitive
5V 3A alimentare minimă pentru RPI
Monitor HDMI capabil
Mouse

Imagine și descriere SDRplay adăugate în engleză: https://www.sdrplay.com/community/viewtopic.php?f=6&t=4884
Programul pentru scrierea pe un card de memorie poate fi găsit la: https://www.balena.io/etcher
Descărcare directă a imaginii: https://www.dropbox.com/s/2x7oxy7uq5horto/SDRplay_RPi_V0.6.img.xz?dl=0Dacă urmam toti pasii  vom putea să si ascultăm.

RPI nu s-a înghețat în timpul testării, dar după peste 30 de minute, radiatorul pasiv a inceput sa se incalzesca.  Se recomandă înlocuirea răcirii pasive cu o răcire mai activă pentru o utilizare mai intensă. Acest lucru va preveni încetinirea / inghetarea programului.

Va dorim spor la treaba!

 

Etichete legate de conținut: SDR
Informație
ANICO Blog
Un mini computer, este suficient pentru a „vorbi” despre un receptor SDR!

 

Fiind destul de ieftine și puternice, aceste microcomputere s-au dovedit a fi un instrument popular de bricolaj pentru radioamatori.
De asemenea, SDRplay a creat un mic fișier de imagine pe care tocmai l-am copiat pe un card micro SD, iar radioul de monitorizare ar putea porni.

RTLSDR vazut prin ochii unui observator SWL din ultimii 8-10 ani

Popularitatea radioului SDR a fost adusă prin introducerea versiunilor de cip RTL ale receptoarelor TV TV USB DVB-T din Ungaria în perioada 2012-2013. La acel moment, aceste dispozitive nu au putut fi obținute acasă, iar cumpărătorii SDR au fost nevoiți să le comande din China. De atunci, situația din Ungaria s-a schimbat foarte mult.

Prezentarea noului transceiver digital de 5W cu dublă bandă - Yaesu FT3DE!

Noul Yaesu FT3DE oferă o putere fiabilă de 5W de putere RF, în design compact și greutate redusă, de la factorul - W62mm x H100mm x D32.5mm / 282g. Setările de economisire a puterii bateriei sunt disponibile pentru fiecare bandă de frecvență cu un nivel de putere de ieșire TX (5W / 2.5W / 1W / 0.3W) selectabil individual. Chiar și într-un corp compact, utilizatorul poate beneficia de o calitate sonoră și clară a vocii C4FM de la 700mW de putere audio. Funcționarea reală cu două benzi (V + V, U + U, V + U, U + V) este disponibilă cu două receptoare independente, iar FT3DR / E suporta simultan monitorizarea digitală C4FM atât pentru benzile A și B (C4FM / ).

SDRplay are plăcerea de a anunța astăzi lansarea versiunii SDRuno v1.3.

SDRplay are plăcerea de a anunța astăzi lansarea versiunii SDRuno v1.3. Acesta este un upgrade major la SDRuno, care adaugă o serie de caracteristici noi importante și este destinat tuturor modelelor RSP (RSP1, RSP1A, RSP2, RSP2pro și RSPduo)

Funcția PDN (Portable Digital Node) pentru FTM-400 și FTM-100

Suntem incantati sa va informam ca functia PDN (Portable Digital Node) pentru seriile FTM-400 si FTM-100 este acum disponibila. Acest firmware este acum disponibil pe site-ul oficial Yaesu: http://www.yaesu.com

Facebook